Søndagsskole for voksne

Bibel betyder bog (fra græsk: biblos). Den er ikke kun én bog, men en samling af meget forskellige bøger (som et bibliotek) skrevet af flere forfattere gennem små tusind år. Teksterne blev samlet af politiske grunde i et samfund som på den tid ikke skelnede mellem politik og religion. I vores tid er bibelen en religiøs grundtekst, som også har formet især den vestlige kultur og i høj grad stadig bliver brugt politisk. Af mange grunde en god bog at kende.

I søndagsskolen læser vi bibelen som en roman med Gud som hovedperson, for at kunne møde dens tekster fordomsfrit. Alt er med andre ord tilladt.

Vi mødes nogle søndage: Kl 10.00 til gudstjeneste, 11.30: frokost, 12.00-14.00: Oplæg ved Line Hage, sognepræst, små opgaver, åbne samtaler og god tid til at fordybelse. Det er helt okay at springe gudstjeneste og frokosten over.

Søndagsskolen kommer igen til efteråret. Hold øje med hjemmesiden.

Forår 2024: I fastetiden (feb.-mar): Tro som livsform, til påske (april): Korsets symbolik og betydning i verden, og til pinse (maj): Da kristendommen blev født - de første kristne. Datoer følger senere på kirkens hjemmeside.

Søndagsskolen findes også digitalt med foreløbig to forskellige oplæg.

Det ene oplæg er bibelsk og handler om De 7 miraklers vej i Johannesevangeliet.

Johannesevangeliet (Joh) adskiller sig væsentlig fra de andre tre evangelier i Det nye Testamente. Her er det ikke den kronologiske fortælling om Jesus liv, der er det vigtigste at fortælle. Joh gør sig ingen illusioner om at berette historisk korrekt og objektivt. Det er langt vigtigere for Joh at vise os en vej, vi kan gå. En indre og mystisk vej til Gud med Jesus som vores vejviser.

Velkommen på vejen…

Du finder teksterne her

Det andet oplæg handler om gudstjenesten og er mine, sognepræst Line Hages, erfaringer, tanker og indstilling til Højmessen om søndagen. Det er ikke sandheden om gudstjenesten, og jeg håber bare det kan inspirere jer der deltager, især om søndagen, så vi kan videre udvikle den sammen. Jeg anbefaler at man læser Gudstjenesten er en fest først. Derefter Gudstj er et kunstværk, Gudstj er et træningsprogram 1 og 2, og endelig Gudstj er et måltid.

Du finder teksterne her

God fornøjelse…

Det er muligt at kommenterer, hvad man læser i den digitale søndagsskole. Vær opmærksom på, at alle kan læse med.

   Søndagsskole for voksne